ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΗ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2006 ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ  ΠΑΝΑΓΙΑ  ΒΡΟΝΤΙΑΝΗ

 
 
    Την Κυριακή 15.01.2006 στις 11:30 μ.μ. ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σάμου έκοψε την πίτα για τη νέα χρονιά .42 φίλοι και μέλη του συλλόγου μετά από πεζοπορία 2 περίπου ωρών μέσω μονοπατιού από το Κοκκάρι έφτασαν στην Ιερά Μονή Παναγία Βροντιανή. Αρκετοί  ήταν και οι φίλοι  που ανέβηκαν με ατομικά τους μέσα . Οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά καλές παρόλο το κρύο. Η τυχερή  που κέρδισε το φλουρί  ήταν η κα Καραθανάση.

 

 

Κάνετε click στις φωτογραφίες για να εμφανιστούν σε μεγέθυνση


ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΡΟΝΤΙΑΝΗΣ

Η Ιερά Μονή αναγέρθηκε το 1566 στα ερείπια αρχαίας Μονής και μέχρι τις ημέρες μας υπήρξε πνευματικός φάρος με σημαντική προσφορά στην εκκλησιαστική και εθνική ιστορία του τόπου.

            Τον Ιούλιο του 2000 η μεγάλη πυρκαγιά στο νησί κατέκαψε και την Ιερά Μονή προκαλώντας τεράστιες καταστροφές. Μετά την καταγραφή των ζημιών, την εκπόνηση προμελέτης και αρκετές δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπισθούν όσον αφορά την έγκριση της ανακαίνισης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, η Ιερά Μητρόπολη Σάμου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας θα ξεκινήσουν την αναστήλωση της Μονής το συντομότερο δυνατό. Η πολύχρονη καθυστέρηση ενάρξεως του έργου οφείλεται στις χρονοβόρες διαδικασίες μια και η Ιερά Μονή είναι διατηρητέο Μνημείο.

Από την πλευρά μας όλοι εμείς στον ΕΟΠΣ Σάμου ευχόμαστε ολόψυχα οι προσπάθειες των φορέων του τόπου μας να αποδώσουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα και όλοι μαζί να χαρούμε το Μοναστήρι την Παναγίας Βροντιανής στην παλιά του δόξα και λαμπρότητα.

 

 

επιστροφή / back