19 Δεκεμβρίου Εκδρομή Βουρλιώτες - Μανωλάτες

Την Κυριακή 19-12-2021 ο Ελληνικός, Ορειβατικός, Πεζοπορικός, Σύλλογος Σάμου θα πραγματοποιήσει τη τελευταία πεζοπορία για το 2021 στο γραφικό δάσος μεταξύ Βουρλιωτών - Μανωλατων.

Μία μεγάλη πεζοπορία 12 χιλιομέτρων κυκλική που ξεκινάει από το γραφικό χωριό των Βουρλιωτών και κατηφορίζει σε μια υπέροχη ρεματιά που θεωρείται μια από τις 4 πηγές του κακορέματος (Βαλεοντάδες).

Θα ξεκινήσουμε με μια ανάβαση από τα 350 μέτρα στα 630 όπου θα περάσουμε από αρχαίους αμπελώνες και εγκαταλελειμμένες πεζούλες που πιθανόν να ανήκουν στην εποχή που είχε τη δόξα του το νησί με τη παραγωγή καπνών.

Από εκεί θα κατηφορήσουμε μέσα από ένα ξεχασμένο μονοπάτι που διασχίζει ένα υπέροχο δάσος και θα βγούμε Μανωλάτες. Συνεχίζοντας τη κατηφόρα θα περάσουμε από γνωστά αλλά και άγνωστα μονοπάτια

μέχρι τους Βαλεοντάδες όπου από εκεί θα ανέβουμε στο χωριό των Βουρλιωτών μέσα από μοναδικά μονοπάτια. Η διαδρομή είναι απαιτητική λόγω των υψομετρικών αλλά σε ανταμείβει με τις ομορφιές που θα συναντήσεις.

Η μετακίνηση των εκδρομέων από το Βαθύ στο σημείο εκκίνησης θα γίνει ιδίων μέσων για αποφυγή συγχρωτισμού εντός λεωφορείου. Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας καθώς και οι απαραίτητες αποστάσεις.


Για την ενίσχυση του συλλόγου το κόστος συμμετοχής είναι :

2€ για τα εγγεγραμμένα μέλη (με την επίδειξη της κάρτας)

και 5€ για τους φίλους μας που δεν έχουν εγγραφεί

Βαθμός δυσκολίας : μέτρια - δύσκολη (4)


Ώρες πορείας : 5 ώρες

Ώρα συνάντησης : 9:00 πμ στην είσοδο των Βουρλιωτών

Πληροφορίες στα τηλεφωνα: 

22730 23865, 2273025433, 6986104450