28 Νοεμβρίου 2021 Ευπαλίνειο-Αρχαία Λατομεία- Αρχαία Τείχη- Σπηλιανή

 

Ευπαλίνειο-Αρχαία Λατομεία- Αρχαία τείχη- Σπηλιανή

(Σε συνεργασία με την «Πεζοπορική Ομάδα Καρλοβάσου» και τον Σπηλαιολογικό Σύλλογο «ο Ευπαλίνος»)

  Την Κυριακή 28-11-2021 ο  « Ελληνικός, Ορειβατικός, Πεζοπορικός Σύλλογος Σάμου» σε συνεργασία με την «Πεζοπορική Ομάδα Καρλοβάσου»  και τον Σπηλαιολογικό Σύλλογο « Ο Ευπαλίνος », θα πραγματοποιήσουν μία πεζοπορία από το Ευπαλίνειο , Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, Αρχαία Λατομεία , Αρχαία Τείχη και Σπηλιανή.

  Μια πεζοπορία 12 χλμ. περίπου κυκλική που ξεκίνα έξω από το Ευπαλίνειο όρυγμα, περνά από ένα μέρος του Ρωμαϊκού υδραγωγείου και φτάνει στα αρχαία λατομεία, όπου ο Σπηλαιολογικός σύλλογος θα μας δώσει κάποιες πληροφορίες.                                                                                      Έπειτα θα κινηθούμε προς Αγιάδες και από εκεί θα πάμε στα αρχαία τείχη, απ’ όπου θα δούμε όλο τον κάμπο των Μυτιληνιών και των Αγιάδων. Μετά θα κατηφορίσουμε προς την Σπηλιανή και από εκεί στο Ευπαλίνειο όπου είναι και το τέρμα της διαδρομής.

  Μια δεύτερη πιο μικρή διαδρομή 5 χλμ. περίπου που θα μπορούν να επιλέξουν όσοι επιθυμούν θα είναι η εξής :

Ξεκινά έξω από το Ευπαλίνειο περνά έξω από την σπηλιά «Τσακαλότρυπα», συνεχίζει στο Ρωμαϊκό υδραγωγείο , περνά από το βόρειο στόμιο του Ευπαλινείου και καταλήγει στον Άη Γιάννη που είναι οι πηγές και το υδραγωγείο. Στο σημείο αυτό θα υπάρχει πρόβλεψη οι οδηγοί να μεταφερθούν στα αυτοκίνητά τους.

 Λόγω της επικείμενης μεγάλης συμμετοχής και από τους τρεις συλλόγους, καλό θα είναι οι φίλοι μας να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, rapid test 48ωρου ή pcr 72ωρών.

  Η μετακίνηση των εκδρομέων θα γίνει ιδίων μέσων για αποφυγή συγχρωτισμού εντός λεωφορείου. Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας καθώς και οι απαραίτητες αποστάσεις.

 

Βαθμός δυσκολίας : εύκολη – μέτρια                                                                                                                                          Ώρες πορείας : 4:30             

                                                                                                                                                        Ώρα συνάντησης  9:00πμ.  στο χώρο στάθμευσης του Ευπαλινείου.        

 

Πληροφορίες στα τηλ.:

2273023865, 2273025433, 6986104450 (Ε.Ο.Π.Σ.Σ)                                                              

6972541723 (Πεζοπορική Καρλοβάσου),

6932728572 ( Ο Ευπαλίνος )