31 Οκτωβρίου εκδρομή Μύλοι - Κουμαραδαίοι


                Την Κυριακή 31-10-2021 ο Ελληνικός, Ορειβατικός, Πεζοπορικός, Σύλλογος Σάμου θα πραγματοποιήσει πεζοπορία από Μύλους - Κουμαραδαίους και επιστροφή .

Μια μεγάλη πεζοπορία 11 χιλιομέτρων περίπου κυκλική που περνά μέσα από αρχαίους ελαιώνες και τούς γνωστούς οπωρώνες των Μύλων . Στη διαδρομή οι πεζοπόροι θα συναντήσουν την ελιά της Εύας ενα ελαιόδεντρο ηλικίας περίπου 2500 ετών .

Στη συνέχεια θα συναντήσουν το δωδεκάπορτο μια ερειπωμένη παλαιοχριστιανική εκκλησία που έχει 12 καμάρες απ’ όπου και πήρε το όνομα.

 Στη συνέχεια θα ανηφορίσουν περνώντας από το εξωκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου και θα συνεχίσουν την πορεία τους στην Ηγεμονική οδό η οποία χρονολογείται την περίοδο που η Σάμος ήταν ανεξάρτητο κρατίδιο (1834-1912). Φτάνοντας στους Κουμαραδαίους οι πεζοπόροι θα κάνουν ένα διάλειμμα και θα έχουν λίγο χρόνο στη διάθεση τους να περιφερθούν μέσα στα στενά του χωριού.

Κατηφορίζοντας προς τους Μύλους θα περάσουν από ένα παλιό εγκαταλελειμμένο ελαιοτριβείο από τα πρώτα που λειτουργούσαν με πετρέλαιο . Από εκεί θα περάσουν από την ιερά μονή της Μεγάλης Παναγίας και θα καταλήξουν στο χωριό των Μύλων.

Η μετακίνηση των εκδρομέων από το Βαθύ στο σημείο εκκίνησης θα γίνει ιδίων μέσων για αποφυγή συγχρωτισμού εντός λεωφορείου. Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας καθώς και οι απαραίτητες αποστάσεις .

Βαθμός Δυσκολίας : μέτριος                                                                          Ώρες πορείας :4:30 Ώρα αναχώρησης : 9:00 πμ από τα ΚΤΕΛ Σάμου

 

Πληροφορίες στα τηλ: 2273023865, 2273025433, 6986104450